Världens kanske näst bästa fågel!?

Åtta fakta om världens kanske näst bästa fågel:
  1. Hon är Sveriges och världens i särklass vanligaste fågel bland våra husdjur.
  2. Hon kan nästan simma! Hon flyter en liten stund, men fjäderdräkten fylls sakta underifrån med vatten. Sedan kan hon inte sitta på vattenytan och vippa på stjärten och paddla med sina små fötter längre.
  3. Hon kan nästan flyga. Vingarna bär henne bara så att hon lämnar marken för en liten stund. Detta får henne att tänka ”Om jag ändå inte vore så himla fet!”.
  4. Hon är Sveriges mest älskade fågel. I Sverige äter vi 120 000 ton varje år av hennes jämlikar.
  5. Hon är Sveriges billigaste fågel! Köps ofta in i stora partier och säljs på extrapris. Folk tycker att hon är dyr när hon kostar 59kr/kg, men det ingen vet är att hon säljs för bara 7,50kr/kg innan hon hamnar i frysdisken.
  6. Hon är världens i särklass mest plågade fågel.
  7. Hon är världens mest trångbodda fågel. I Sverige har hon i snitt 33x33 cm att leva på och då kallar jordbruksverket det för ”Frigående”.
  8. Hon är en av världens mest sönderavlade djur. Hon är så hårt avlad att hon inte klarar av att bära sin egen vikt i vuxen ålder. Men å andra sidan lever hon inte mer än 6 veckor så det kanske inte gör något.

Hon heter Agda och är en av Sveriges mest kända hönor. Tyvärr han hon inte ställa upp på bild för hon skulle åka iväg i en stor lastbil med sina väninnor. Tydligen så skulle hon få träffa sin vän Cornelis Vreeswijk. Hon verkade lite stressad...


Kommentarer
Postat av: Elin

Det får en onekligen att tänka...

2013-01-28 @ 23:11:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback